Training: Ik zeg wat ik bedoel!

Training Ik zeg wat ik bedoel!
Heldere communicatie voor mijzelf en de mensen om mij heen.

Mensen in je omgeving kunnen geen gedachten lezen. Zit je met een probleem? Wil je dat iemand er even voor jou is? Wees dan duidelijk!

Als ik jou vraag welke vijf woorden er als eerste naar boven komen als ik zeg: ‘Griekenland’. Welke woorden zijn dat dan?
Voor mij zijn dat: Zon, Zee, Crisis, Betonijzer en Voeger. En voor jou? Hoeveel woorden zijn hetzelfde? Vijf? Niet?

Eigenlijk is het knap dan, dat hoewel we allemaal zo verschillend zijn, denken en invullen, we elkaar toch nog zo vaak denken te begrijpen. Iedereen gebruikt andere woorden. Stel je veel vragen, vul je in voor de ander, denk jij te weten wat de ander bedoelt? Neem van mij aan dat het bijna een roulette is. Je zal het best een aantal keer goed hebben en soms zit je er ook helemaal naast.

Word jij altijd goed begrepen? Als jij een ander vraagt iets te doen, krijg je dan wat jij bedacht had? Of komt iemand dan met iets anders aanzetten? Als jij een collega vraagt iets van je over te nemen, is het eindresultaat dan hetzelfde of anders dan wanneer je het zelf zou hebben gedaan? Ben jij echt helder in je communicatie?

In de Training Ik zeg wat ik bedoel! leer je op effectieve wijze aan te geven wat jouw behoeften zijn en hoe je die helder communiceert.

Voor wie: De training Ik zeg wat ik bedoel! is bestemd voor een ieder die last heeft van het niet krijgen van wat je eigenlijk had gewild of bedacht. Wil jij duidelijk zijn in je communicatie, dan ben je van harte welkom.

Wat bereik je: In de Training Ik zeg wat ik bedoel! krijg je inzicht wat je zegt en hoe dat bij een ander overkomt.

Wat gaan we dat doen:    
• Inzicht in hoe we invullen voor een ander
• Verschil leren tussen moeten en willen
• De werking van ‘ja maar’ en ‘ja en’
• Valkuilen en twijfeltaal
• Waarom, hoe, wat maakt dat… en met welke bedoeling
• Vragen stellen

Hoe kun je dit doen:
Individuele Training Ik zeg wat ik bedoel! (tijdsinvestering 4 à 5 uur)
Bij een individuele training vindt er een 1-op-1-training plaats. De training Ik zeg wat ik bedoel! zal plaatsvinden op een plek en op tijden die jou het beste uitkomen. De inhoud wordt in overleg vastgesteld. De duur van een individuele training is vaak korter dan een groepstraining of open inschrijving. Dit komt door de intensievere kennisoverdracht. Vraag naar onze voordelige 1-op-1-prijzen.
Groepstraining Ik zeg wat ik bedoel! (tijdsinvestering 2×4 of 8 uur)
Bij een groepstraining wordt in samenspraak met de klant de (maatwerk)training samengesteld. Hierbij is deze afgestemd op de behoefte van een specifieke doelgroep. Het is mogelijk om in een groepstraining bedrijfsspecifieke bestanden te behandelen. De trainingslocatie, trainingsdata en -tijden zijn variabel te bepalen.

Open inschrijving Ik zeg wat ik bedoel!  (tijdsinvestering 8 uur – 1 dag)
Bij de open inschrijving staan trainingsinhoud, -data en -tijden vast. Medewerkers van verschillende bedrijven zijn bij deze training aanwezig. Inschrijving op een training via open inschrijving is vanaf 1 persoon mogelijk.

 

Heb je nog vragen, of wil je je inschrijven voor de Training Ik zeg wat ik bedoel! bel, mail of neem contact op met Linda

Back to Top