Oplossingsgerichte Coaching

bluehandLinda Bakker van 123TC is gespecialiseerd in Oplossingsgericht Coachen. Oplossingsgericht Coachen is een effectieve en praktische aanpak voor positieve verandering bij individuen, teams en organisaties. De krachtige resultaten verklaren de snelle groei van deze methodiek.

Deze vorm van coaching is zeer effectief voor ouders, partners, managers, hulpverleners, leerkrachten en begeleiders in alle mogelijke sectoren. Het is een zinvolle aanvulling van je persoonlijk leiderschap.

Het Oplossingsgericht Coachen is oorspronkelijk in de jaren 80 van de vorige eeuw in de VS ontwikkeld. Tegenwoordig wordt dit oplossingsgerichte denk- en communicatiemodel steeds meer gebruikt in situaties op het gebied van (samen)werken, zowel zakelijk als privé. De focus ligt op oplossingen in plaats van op problemen,  op wat goed gaat in plaats van op wat fout gaat en op de toekomst in plaats van op het verleden. Oplossingsgerichte coaching is gebaseerd op het idee dat iedereen alle mogelijkheden tot oplossingen al in zich heeft. Alleen heeft degene op het moment dat het probleem zich voordoet geen toegang tot die oplossingen. De bijdrage als begeleider zit dan ook in het gericht stellen van vragen, die de ander helpen om zelf oplossingen te formuleren. Of, anders gezegd, er achter te komen wat voor hem of haar werkt.

Hoe gaan we te werk?

Sta je voor een uitdaging waarop je graag oplossingsgericht werk op wilt toepassen? Eens samen kijken van uit een andere invalshoek?
123 TC – Wat is mijn plek, voor als je er alleen even niet uit komt.
Een eenmalig coaching gesprek, een uurtje sparren, opstellen, vragen en een nieuw inzicht. Na het eerste gesprek besluiten we samen hoe verder te gaan.
Geen intake, geen wachttijd, geen gedoe. Mailen, afspreken en actie. Neem contact op met Linda@123tc.nl

 

Back to Top